Skully Tattoo Banner

JEZELF VOORBEREIDEN:


Wie mooi wilt zijn..
Juist, moet pijn lijden. Een tattoo zetten is niet geheel pijnloos maar we hoeven het ook niet erger te maken dan het is.
Tatoeëerders spreken liever over een vervelend gevoel in plaats van pijn. Het gevoel is alleen te vergelijken met …… tatoeëren.

Een veelvoorkomende vraag is dan ook; Doet het pijn? Iedereen heeft een andere pijngrens maar met de juiste voorbereiding kun je een hoop onnodige ongemakken voorkomen.

Hieronder vind je enkele handige tips die ervoor zorgen dat het zetten van de tatoeage je zo makkelijk mogelijk afgaat. Maak je vooraf niet te druk en laat je geen dingen aanpraten door anderen. De ervaring is voor iedereen heel persoonlijk. Ben je desondanks toch erg nerveus? Schaam je daar dan niet voor en geef het gewoon aan zodat de tatoeëerder je op het gemak kan stellen.

Skully Tattoo Jezelf Voorbereiden

Verdovende middelen of alcohol.
Alcohol en drugs zijn een absolute no go. Gebruik geen alcohol of drugs in de 24 uur voordat de afspraak plaatsvindt. Alcohol en drugs verdunnen je bloed waardoor de inkt minder goed door de huid wordt opgenomen én je meer zult bloeden.

Pijnstillers.

Het lijkt verleidelijk maar het is belangrijk om geen pijnstillers vooraf te nemen. Net als bij alcohol verdunnen pijnstillers vaak je bloed, waardoor ook in dit geval de inkt minder goed door de huid wordt opgenomen én je meer zult bloeden. Vermijd dus zaken als ibuprofen en aspirine. Er zijn ook verdovende crèmes verkrijgbaar maar ook het gebruik hiervan is sterk af te raden. Ten eerste wordt de structuur van de huid anders wat het tatoeëren bemoeilijkt. Ten tweede kun je zodra de verdoving is uitgewerkt een boemerang effect krijgen. Je lichaam kan dan veel heftiger reageren op de plek van de tatoeage.


Drink genoeg. (water)

Een goede hydratatie is belangrijk. Zorg ervoor dat je in de dagen voor je afspraak voldoende drinkt.

Scheren.
Scheren doet de tatoeëerder op de dag zelf. Als je dit zelf doet is de huid vaak al geïrriteerd voordat je afspraak is begonnen. Heb je forse beharing? Dan doe je er goed aan deze zelf alvast te trimmen.

Kleding.
Draag makkelijke (losse) kleding. Strakke kleding draagt niet prettig tijdens en na het zetten van de tatoeage. Draag bij voorkeur zwarte of donkere kleding.

Energie.
Nuttig vooraf een stevig ontbijt of een goede maaltijd. Tijdens het getatoeëerd worden vinden er allerlei processen plaats in het lichaam en die kosten extra energie waardoor je suikerspiegel sneller daalt dan normaal. Om ervoor te zorgen dat jij zonder moeite de hele sessie kunt uitzitten is het belangrijk om hier wat reserve van te hebben. Ook voedingssupplementen helpen hierbij. Daarnaast kun je natuurlijk fruit of suikerhoudende producten meenemen naar je afspraak, zodat je tijdens een pauze de reserves weer kunt aanvullen.

Ziek zijn.
Wanneer je ziek bent of je echt niet lekker bent, dan betekend dit vaak dat je lichaam andere prioriteiten heeft. Dit kan als gevolg hebben dat je huid veel gevoeliger is dan wanneer je fit bent. Overleg met je tatoeëerder of het eventueel verstandiger is om je afspraak te verplaatsen.

Rust.
Last but not least, rust. Zorg voor voldoende nachtrust. Stress en oververmoeidheid kan ervoor zorgen dat je meer last hebt van het tatoeëren. Plan daarom beter een dagje vrij voor je tatoeage. Van stress wordt niemand vrolijk.

Facebook Instagram Whatsapp Spotify Email Pinterest TikTok

 

 

BEZOEK OOK EENS:

!! CREATIVITEIT ZIT IN MIJN DNA !!