Skully Tattoo Banner

TATTOO AFTER CARE:


Het goed verzorgen van je tattoo is erg belangrijk om complicaties tijdens het genezingsproces te voorkomen en zorgt er ook voor dat je nieuwe tattoo mooi blijft. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen en de juiste verzorging is daarbij cruciaal. De genezing van je nieuwe tattoo duurt minimaal twee weken. Dit betreft echter alleen de zichtbare genezing. Het totale genezingsproces duurt minstens 5 á 6 weken. Dat wil zeggen dat de nieuwe tattoo in deze periode niet voor een tweede maal kan worden getatoeëerd.

Wanneer je nieuwe tattoo is ingepakt met folie, haal deze er dan zo snel als mogelijk weer vanaf en start met de verzorging. Wanneer er geen folie is gebruikt begin dan binnen 4 uur na je tattoosessie met je eerste verzorging.

Skully Tattoo After Care

WAT MOET JE DOEN:
• Was je nieuwe tattoo 3x per dag met een PH Neutrale zeep (zeep zonder toevoegingen) of een desinfecterende zeep. Deze zijn beide verkrijgbaar bij de meeste supermarkten of drogisterijen. Was eerst goed je handen en daarna je tattoo grondig met zeep en lauw water. (Geen washandje gebruiken.) Spoel de zeep volledig weg en droog je tattoo bij voorkeur met keukenpapier of anders met een schone handdoek. Doe dit deppend dus niet wrijven! Het kan zijn dat er tijdens het wassen nog steeds inkt vrijkomt maar dit is normaal.

• Smeer de hele tattoo, na het wassen en drogen, DUN in met vaseline of een speciaal voor tattoo ontwikkelde crème. Zodra je kleine vochtdruppeltjes op je tattoo ziet verschijnen dan heb je te dik gesmeerd. Wrijf de overtollige vaseline of crème met schone handen weg of dep het voorzichtig weg met keukenpapier.

• Met name na je eerste nacht kan het voorkomen dat je kleding vastkleeft aan je tattoo. Trek deze dan niet zomaar los maar maak de kleding eerst vochtig met lauw water totdat de kleding vanzelf loslaat. TIP: Trek de eerste twee nachten niet je lievelingsshirt aan of leg je mooiste beddengoed op. Je tattoo kan namelijk nog inkt afgeven.

• Mocht je huisdieren hebben en deze komen de eerste vier á vijf dagen in contact met je tattoo, verzorg deze dan onmiddellijk een keer extra.

• Dek je tattoo nooit af met een pleister, verband of folie. Je tattoo moet kunnen “ademen.”

• Draag de eerste week losse kleding zodat er minimale wrijving ontstaat en de huid niet onnodig geïrriteerd raakt.

• Na een aantal dagen, meestal rond de vierde of vijfde dag, gaat je tattoo vervellen. Pulk niet aan de velletjes en bij jeuk niet krabben. Zodra je de eerste vervellingen ziet mag je het wassen en insmeren afbouwen naar twee keer per dag.

• Mocht je tattoo zijn uitgedroogd met korstjes als gevolg, krab of pulk deze er dan niet af maar blijf je tattoo gewoon verzorgen zoals hier omschreven.

• Na ongeveer anderhalf tot twee weken is je tattoo helemaal verveld en kun je stoppen met het wassen en insmeren. Gebruik dan een aantal keren per dag, voor de duur van minimaal een week, een hydraterende (vocht inbrengende) crème om je tattoo en huid soepel te houden.

• Komt de tattoo ná genezing, ná twee weken dus, in direct contact met zonlicht gebruik dan een zonnebrandcrème met een extra hoge factor. Dit zorgt ervoor dat je tattoo, ook op lange termijn, mooi blijft.• Niet zwemmen en geen sauna.

• Niet in bad. (Douchen mag wel max.10min en verzorg na het douchen je tattoo.)

• De tattoo mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of zonnebank.

• Vermijd activiteiten waarbij de tattoo langdurig in contact kan komen met water.

• Vermijd activiteiten waarbij de tattoo in contact kan komen met infectie gevoelige bronnen zoals bacteriën, vuil en stof.

• Vermijd sportactiviteiten wanneer de tattoo mogelijk geïrriteerd kan raken door bijvoorbeeld vallen of wrijving.


WANNEER IS JE TATTOO ONTSTOKEN:
Het komt helaas wel eens voor dat een tattoo gaat ontsteken. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar is vaak moeilijk te achterhalen. De eerste paar dagen na een tattoosessie kan je huid rood zijn en warm aanvoelen. Ook kan er een zwelling ontstaan. Dit is een normale reactie en met de juiste verzorging verdwijnen deze symptomen binnen enkele dagen. Een zwelling zou je eventueel kunnen behandelen door deze vóór de verzorging te koelen met stromend water. Té koud is niet goed dus gebruik hiervoor GEEN koelpack of ijsklontjes. Mocht de roodheid en/of zwelling na een aantal dagen juist toenemen en/of wondvocht vrijkomen dan is je tattoo mogelijk ontstoken. Neem in dat geval, maar ook bij twijfel, altijd contact op met je tatoeëerder. Deze zal je vervolgens verder adviseren.

Facebook Instagram Whatsapp Spotify Email Pinterest TikTok

 

 

BEZOEK OOK EENS:

!! CREATIVITEIT ZIT IN MIJN DNA !!